Fotomuntatge fet per barbacana taller d'arquitectura Fotomuntatge fet per barbacana taller d'arquitectura
projecte desenvolupat per barbacana taller d'arquitectura projecte desenvolupat per barbacana taller d'arquitectura

bungaLOW

 

 

Prototip de bungalou de baix cost – (2017)

 

Bungalou – m. [AQ] [HO] Casa petita, generalment d’una sola planta, que s’utilitza com a allotjament de vacances i es troba especialment en càmpings o en complexos turístics.

 

La idea neix després de diverses converses amb propietaris de càmpings sobre el concepte de “glàmping”, unió del conceptes de glamur i càmping.

 

El fet de no tenir un emplaçament concret, juntament amb la temporalitat de la construcció, ens porta a buscar una solució modular de baix cost. D’aquesta manera ens podrem adaptar a qualsevol entorn i a les necessitats concretes de cada client, sense alterar la proposta.

 

Es dissenya un sistema estructural a base de costelles col·locades a 90cm d’intereix, paral·leles entre elles. Seguidament es col·loquen els tancaments, del material que es desitgi i combinant-lo amb diferents possibilitats d’obertures, obtenint múltiples relacions entre l’interior i l’exterior.

 

El següent pas és col·locar la coberta inclinada, que esdevé ventilada, millorant el comportament tèrmic de l’interior. A més a més, es poden incorporar els mòduls de terrassa fàcilment al sistema estructural.

 

Els diferents mòduls es poden unir entre si, aconseguint conjunts de diversos espais. Gràcies a la fonamentació superficial i a la lleugeresa de l’edifici, aquesta construcció es pot adaptar a múltiples entorns.